Bakgrund


Bakgrund

 

Ann och Lars Dahlstrand startade D&D förlag AB 1982  i samband med att de utökade med läroboken ” Hår och färg ” .

 

Ann har en bakgrund som frisörlärare och har arbetat på Wella, och Lars var kemist och metodiker.  Efter att ha haft flertalet kurser för frisörer, frisörlärare och elever ansåg Lars att det var dags för frisörlärare att få riktiga läromedel till sina elever. Tanken med böckerna har alltid varit att de ska följa en röd tråd och ge en bra grund.

 

Med boken ” Hår och färg” satsade de stort då den trycktes i färg, vilket var både svårt och dyrt då. De ville att boken skulle ge en grund till alla slag av färgbehandlingar oavsett produktmärke. Det skulle underlätta när eleven kom till en salong och kunde arbeta med de flesta färgprodukter. Därefter följde ” Hår och kemi”.

Det är frisörlärare, elever och frisörer som under åren inspirerat dem med alla frågeställningar som gjort att böckerna vuxit och som sedan utvecklats till vad många säger är pedagogiska läroböcker, men också är uppslagsverk att ha till hands på arbetsplatsen efter utbildningen.

 

När sedan flera stylistprogram startade önskade lärare en bok för stylister. Ann och Lars skrev först ett häfte med ansiktsbehandling och manikyr som senare utökades med ett häfte i make-up.  Till slut slog de ihop dessa häften till läroboken

” Beauty-Maker” som finns idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter 35år och Lars död såldes D&D Förlag  till  frisörlärare och författare  Kim E Rylander, verksam på Sjödalsgymnasiet i Huddinge, Stockholm. Kim är författare till boken ” Modiga frisyrer och friserat mode” som främst är skriven till kursen ” Tradition och utveckling. "Det är med glädje jag överlåter företaget i Kims händer som kommer att förvalta företaget på bästa sätt" var Anns ord när överlåtelsen skedde i juli 2017.


 Överlåtelse av D&D Förlag AB 2017

 

Efter 35år och Lars död överlåter jag, Ann D&D förlag AB till frisörlärare och författare  Kim E Rylander verksam på Sjödalsgymnasiet i Huddinge, Stockholm.

Kim är författare till boken ” Modiga frisyrer och friserat mode” som främst är skriven till kursen ” Tradition och utveckling. Det är med glädje jag överlåter företaget i Kims händer som kommer att förvalta företaget på bästa sätt.

 

Naturligtvis känns det också vemodigt.

Till er alla, lycka till med ert underbara kreativa yrke.

 

Till Kim lycka till och hoppas du får lika roligt som Lars och jag haft med företaget.

Dina kollegor kommer att stötta dig.

 

Ann Dahlstrand

 

TACK!

Jag vill tacka Ann Dahlstrand för förtroendet att ta över D&D förlag AB.

Jag blev väldigt rörd när jag fick förfrågan och jag känner en stor ödmjukhet inför att föra Anns och Lars livsverk vidare.

 

Jag har alltid använt deras läroböcker i min undervisning och alltid tyckt att de varit ett stort stöd. Min första kontakt med böckerna var redan som obehörig lärare då jag som vikarierande lärare blev inkastad i en klass utan några som helst riktlinjer för hur undervisningen skulle gå till. Men till min räddning hittade jag en bok skriven av just Ann och Lars Dahlstrand och kunde snabbt och lätt hitta det viktigaste att undervisa om.

 

Min vision är därför att vidmakthålla den pedagogiska strukturen i böckerna där det viktigaste plockas ut i marginalen och där det i slutet av varje kapitel finns en sammanfattning, som gör att det blir en logik för eleverna.

Böckerna kommer givetvis att uppdateras succesivt efter behov.

 

I den tekniska värld vi lever i idag kan böcker kanske kännas lite ”ute” men ny forskning visar att vi är i stort behov av att återta vårt känselsinne, och att läsa en bok som man kan känna på är en del av detta, eller åtminstone ett läromedel att använda parallellt     med e-böcker då alla elever har olika förutsättningar och behov.

 

Så tack än en gång Ann för att jag får fortsätta ert gedigna arbete med böckerna!

 

Kim E Rylander